Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép Akárcsak az ember, a kutyais változatos étrendet igényel, amely tartalmaz szénhidrátot,fehérjét,ásványi anyagokat,zsírt, és vitaminokat. A kutyának mindig kell hogy legyen friss vize is. Ez azért fontos, hogy mindig megfelelő szinten legyenek a testfolyadékok, amelyek az egész testébe eljuttatják a tápanyagokat, és elszálítják a salakanyagot.

Eltérő szükségletek A kutya tápanyagigénye korától és aktivitásától függően változik. A munkakutyák igényei meglehetősen eltérnek a kevésbé aktív életet folytató házikedvencekétől. A kölyökkutyáknak és a vemhes állatoknak nagyobb a táplálékigényük, mint az idősebb állatoknak. A kutya életstílusa és adott életszakasza függvényében olyan kutyaeledelt válasszunk,amelyre ilyesmi van ráírva:,, teljes értékű, a kiegyensúlyozott étrendnek megfelelő összetételű táplálék". A legtöbb kutyatápon szerepel eféle információ. Ne tápláljuk túl a kutyát. Ha egy aktív,fiatal kutyának szánt táplálékot adunk egy nyugodtabb életmódot folytató idősebb kutyának, nem egészségesebb lesz tőle hanem kövérebb.

Kutyatápfajták A kereskedelemben háromféle kutyatáp létezik:száraz, félszáraz és konzerv. Tápérték szempontjából mindegyik teljes. Különbség csak a hozzávalókban, az árban, az ízben és a felhasználás kényelmességében van.

Etető-és itatóedények A kutyának szüksége van saját tálakra. Ha hosszú,lógó füle van, próbáljunk fajtájának megfelelő edényt keresni, hogy úgy ehessen és ihasson, hogy közben nem lóg a füle az ételbe. A lapos aljú rozsdamentes acél-vagy kerámiatálak higénikusabbak, és kevésbé valószínű, hogy felborulnak, mint a műanyag tálak.

 

 

 

 

Megosztás

Oszd meg a Kutya.eOldal.hu oldalait!

 

Add a Twitter-hez     Add a Startlaphoz                              

 Add a Google Reader-hez     Add az iWiW-hez